KZA NOVA BRAZDA KRANJ se je v začetku aprila odpravila na Jamnik. To je hrib z 831 nadmorske višine. Na vrhu, na razglednem travnatem grebenu, stoji cerkev sv. Primoža in Felicijana, ki se dviga med Kropo in Podblico. Od cerkve oz. njene bližnje okolice, se odpre lep razgled po gorenjski ravnini, Karavankam, Kamniško Savinjskim Alpam ter delu Škofjeloškega hribovja.

Za pohod, na nekoliko deževen in “sodrast” dan, se je opogumilo sedem članov, en družinski član, dva veterana in terapevt. Kljub muhastemu vremenu so se imeli super, vsekakor pa drugače kot po navadi.

KZA TOLMIN je že težko čakal pohod in druženje v naravi. Ker jih že dolgo niso obiskali in ker ponujajo lažji pohod, so se odpravili na Mengore (453m). Te se dvigajo med Mostom na Soči, Volčami in Tolminom. Z vrha, na katerem stoji cerkev sv. Marije, se odpre lep razgled na Kolovrat in okoliške vasi. Vreme jim je bilo ves čas naklonjeno s soncem. Na vrhu so se razgledali, poklepetali in pojedli malico iz nahrbtnika. Po pohodu so izkoristili še druženje ob kavi.