Dne 7. oktobra smo se odpravili na že tradicijonalni letni izlet in sicer na ogled lepot Istre ter letne rezidence Maršala Tita na Brionih. Izlet smo člani Društva za zdravo življenje Nova Gorica organizirali in zraven povabili še soborce KZA Tolmin in KZA Ajdovščina. Druženje z njimi je bilo zelo produktivno veselo in zabavno.

Iz Nove Gorice smo se odpravili že ob 6h zjutraj proti Rovinju. Tam nam je vodič povedal in razkazal vse zgodovinske, arhitekturne in naravne lepote. Rovinj je zelo lep. Potem smo se odpravili v notranjost Istre v vas Gržin na kmečki turizem, kjer smo vse pohvale vredne odlične domače hrane in pijače napolnili naše trebuščke. Po kosilu smo se odpeljali do Fažane, kjer nas je čakala ladja za Brione. Pri prihodu tja nas je čakala lokalna vodička, ki nas je vodila po celem otoku in nam povedala ter razkazala vse zgodovinske in naravne lepote tega otoka. To je blilo res zanimivo. Po povratku v Fažano smo na plaži iz nahrbtnikov potegnili salame, sir in kruh to narezali, da je izgledalo kot piknik.

Vsi zadovoljni s preživetim dnevom smo se v temi vrnili domov. Imeli smo se res lepo, saj je bilo enkrtno doživetje. Obvezno bomo morali to še ponoviti.

Zapisal: član društva Edi