petek, 24. marca, je med 9:00 in 11:00, na Mestnem trgu v Tolminu potekal dogodek »Dan brez alkohola«, ki so ga na OE Nova Gorica NIJZ organizirali skupaj s pomočjo Zdravstveno vzgojnega centra Zdravstveni dom Tolmin in Občino Tolmin

Medse so povabili tudi našo Zvezo KZA Slovenije ter KZA Tolmin. Odločili smo se, da ponovno izvedemo “živo knjižnico”, ki je bila nazadnje zelo dobro obiskana. Z vami so intimno spregovorili člani Kluba zdravljenih alkoholikov Tolmin.

Dan brez alkohola so začeli obeleževati pred 5 leti v okviru projekta SOPA – Skupaj za odgovoren odnos do pitja alkohola, saj želimo javnosti približati naša prizadevanja na tem področju.

Vsako leto ugotavljajo, da so obiskovalci presenečeni nad podatki glede pitja alkohola v Sloveniji, prav tako nad miti, ki jih razbijamo preko sproščene igre »kolo sreče« na temo alkoholne problematike. Na dogodku se bomo pogovarjali o zdravih življenjskih izbirah v našem vsakdanu in predstavili vire pomoči pri opuščanju tveganega in škodljivega pitja alkohola ter možnosti podpore pri opuščanju nezdravega življenjskega sloga.

Potek dogajanja in udeležence si poglejte tukaj.