V nedeljo, 12. junija, se je odvil še eden od naših tradicionalnih mesečnih pohodov, ki že po vseh kriterijih presegajo vsa pričakovanja: hodili smo dosti, smejali smo se še več, jedli pa skoraj preveč in res vrhunsko.

Tokrat smo se najprej zbrali pri našem članu Silvestru v Prvačini, ki nas je pričakal, v prijetni senčki nadstreška, pri njegovi hiši s slastno pito z domačo češnjevo marmelado, in seveda, dišečo kavo. Ko smo se okrepčali, smo se veselo podali na pot do vodnega zajetja Vogršček, ki je trenutno v fazi sanacije in je od njega ostala samo še majhna luža. Hodili smo počasi, a vztrajno, in tako brez večjega napora po nekaj urah prispeli nazaj do izhodiščne točke. Po krajšem počitku smo se odpeljali do Silvestrove hiše. Še dobro se nismo posedli, že smo bili postreženi z pravkar narejenim golažem in domačim kruhom. V nadaljevanju pa je sledil še Mihelin burek ter slastno pecivom Silvestrove mame.

Tako lepo okrepčani smo odšli na ogled Muzeja Aleksandrink v Prvačini. Vodič gospod Zorn nam je povedal, kako je izgledalo življenje Aleksandrink in njihovih družin.

Ogled nas je zažejal, zato smo se še okrepčali z domačim sokom in radensko, kar je očitno zelo dobro delovalo, saj so šale padale ena za drugo in salvam smeha kar ni bilo videti konca. Pozno popoldne, smo se zadovoljni in prijetno utrujeni odpravili proti domu.

Ja, bila je še ena nedelja obarvana z gibanjem, druženjem, soncem, predvsem pa pravim prijateljstvom. Hvaležni za današnja doživetja, se pa že veselimo prihodnjih  v mesecu juliju. Juhej, radi se imamo!

Zapisal: Ivan Hočevar