Vroč in sončen ponedeljek, 20. junija 2022, je bil za Društvo Abstinent Vipavske doline praznični dan. Mineva namreč 50. let od ustanovitve društva, ki je  praznovalo dvojno slavje, saj smo ta dan slavnostno prejeli v uporabo prostore, ki bodo sedaj namenjeni delovanju društva. Prvič v 50 letni zgodovini so tako člani le dočakali svoje prostore.

Program slavnostnega srečanja je bil lep in pomenljiv, suvereno in doživeto ga je vodila in povezovala naša članica Anita Štor.

Na odru za govornike so nastopili: 

  • Predsednik društva g. Ivan Hočevar-Đono, ki je predstavil delovanje društva ter spregovoril o ciljih za prihodnost; zahvalil se je vsem, ki so kakorkoli pripomogli, da je društvo v 50. letih delovanja lahko uspešno pomagalo mnogim članom in članicam vztrajati na poti brez alkohola. Zahvalil se je Občini Ajdovščina in njenemu županu g. Tadeju Beočaninu, da so prisluhnili prošnji in omogočili prevzem prostorov. S tem ima društvo možnost nadgradnje svojega dela saj dejavnost, ki jo izvaja, bistveno dopolnjuje mreže javnih zavodov, glavni cilj pa je pomagati in nuditi pomoč vsem, ki se srečujejo z odvisnostjo od alkohola, ki je bolezen zanikanja.
  • Terapevt g.Tomaž Makovec,  je poudaril pomen strokovnega programa društva, ki poteka pod geslom: »Skupaj do kvalitetnejšega in polnega življenja-brez alkohola«.
  • Dr. med., dr. psih., ga. Janja Milič, vodja oddelka za zdravljenje odvisnosti od alkohola v Psihiatrični bolnišnici Idrija, je opozorila na to, da je bolezen odvisnosti od alkohola še vedno velik javno zdravstveni problem. Poudarila je pomen sodelovanja vseh, ki se s to boleznijo ukvarjamo ter zaželela društvu še naprej uspešno delo.
  • Podžupana občine Ajdovščina g. Mitja Tripković in g. Ivan Krašna sta čestitala članom in članicam ob praznovanju  in s prerezom traku slavnostno predala v uporabo prostore predsedniku društva. Vsi prisotni so bili povabljeni k ogledu prostorov in tako je bil uradni del slavnostnega srečanja zaključen.

Sledilo je veselo in sproščeno druženje vseh povabljenih, ki je ob glasbeni spremljavi Leona, trajalo do večernih ur. Srečanje oziroma program so še prav posebej zaznamovali in  popestrili pevski oziroma glasbeni nastopi našega člana Damjana, ki je izvedel več interpretacij znanih pesmi Iztoka Mlakarja.

Prav tako je bilo poskrbljeno za to, da nihče ni šel domov lačnih ust. Odličen bograč je nastal pod prsti člana Mihata; slastno torto pa je pripravila članica Romana .

Tudi za vse ostalo je bilo dobro poskrbljeno, saj so se angažirali prav vsi člani in članice društva in temu primerno je bilo tudi vzdušje vseh zbranih. Še enkrat se je pokazalo, da skupaj zmoremo več. Slavnostno srečanje smo zaključili polni zanosa in načrtov za naprej.

Na dogodku smo izkoristili množico udeležencev tudi za promocijo varne vožnje.

Hvaležni smo tudi vsem donatorjem, ki so ta dogodek podprli:  

 MESNINE PELOZ

 GRAMETI IVAN TERBIŽAN PLANINA

 SAVA ZAVAROVALNICA

 MARJAN HUDINA BUDANJE

 BILAZ NOVA GORICA

 NAUTIC SERVIS DVIGAL KOPER

 TOŠČ MESNICA IN TRGOVINA ŠTANJEL

 MLINOTEST AJDOVŠČINA

 INCOM LEONE AJDOVŠČINA

 FRUCTAL AJDOVŠČINA

 FAMA VIPAVA

 KOZMETIČNI SALON BARBARA DORNIK NOVA GORICA

 CVETLIČANA CVETKA, TANJA UKMAR AJDOVŠČINA

 TISKARNA MURI

 GOSTINSTVO IN STORITVE ANDREJ TROŠT, PE Bistro LUFT Ajdovščina

 

Zapisal: predsednik Ivan Hočevar