Društvo za pomoč v stiski »ZARJA« Lendava je dne 24. julija organiziralo piknik pri ribniški koči RD Lendava v Petišovcih. Namen srečanja TS je bil, da se poslovimo od naše dolgoletne terapevtke ga. Katarine ŠÖMEN.

Ga. Katarina (naša Katica) je delo z ljudmi zbolelih z boleznijo odvisnosti od alkohola začela davnega leta 1972. Takrat je bila zaposlena kot socialna delavka v podjetju Nafta Lendava, kjer so spoznali kaj pomeni ta bolezen. Problem odvisnosti so spoznali tudi v lokalni skupnosti in v zdravstvenem domu ustanovili KZA Lendava, kjer je Katica nadaljevala delo kot terapevtka.

Leta 2008 smo člani KZA iz določenih organizacijskih vzrokov ustanovili društvo za pomoč v stiski »ZARJA« Lendava. Naša Katica je od ustanovitve postala naša članica in nadaljevala terapevtsko delo vse do 30.6.2023, ko se je odločila, da je prišel čas za slovo.

O tem, koliko vsega je morala vložiti in kolikim ljudem je nesebično pomagala ne bom pisal, vsakdo si lahko predstavlja kaj pomeni 51 let dela z ljudmi zbolelih z odvisnostjo od alkohola, koliko rešenih življenj in zdravih družin. Za vse, kar je storila za nas, smo jih posvetili to srečanje in ganljivo izrekli eno veliko iskreno “hvala”.

Naši Katici: »HVALA”

Zapisal: predsednik društva Božo Pongrac