Že dobro smo zakorakali v leto 2023, s pustom pregnali zimo. Vedoželjni ponovnega druženja se je kar lepo število članov KZA Tolmin odločilo za razne prijetne, zdravju koristne podvige. Že v soboto, 18. februarja, so se z veseljem odzvali povabilu postojnskega kluba, na praznovanje 50 letnice njihovega delovanja.
Vsi prisotni smo spoznali delovanja kluba tekom 50 let, dobili nova znanja o Rapalski meji. Ob prijetnem druženju smo pustno zarajali, malo pokramljali, si izrekli medsebojno podporo. Zelo so nas navdušile in opogumile besede podzupana občine Postojne, ki je dal vso priznanje obstoječemu klubu in tudi vsem udeležencem srečanja. Spodbudno je bilo spoznanje, da občina Postojna tudi finančno zelo podpira delovanje njihovega kluba.

Vemo, da je poleg duševnega zdravja zelo pomembno tudi telesno zdravje. Zato smo se 2. marca z radovednostjo in zagnanostjo udeležili športne aktivnosti pri kineziologinji Katji Cvek. Aktivno smo razgibali naše telo, malo spoznali naše zmogljivosti in mogoče začeli razmišljati, da bi bilo potrebno s tem kar nadaljevati. Telovadba je potekala sproščeno.

V nedeljo, 12. marca, je lepo marcevsko vreme, kar nekaj članov kluba zvabilo na pohod h Grofovi vodi. Z malo napora smo se skozi Zatolmin najprej povzpeli do Orehove kmetije, kjer je bil čudovit razgled na dolino in okoliške hribe. Ob klepetu smo z zmerno hojo prišli do izvira. Sledil je krajši postanek za okrepčilo, seveda brez zdravilne vode, ki je še svetovni znani Lurd ne premore, ni šlo. Nekaj požirkov, pa polne steklenice vode v nahrbtniku in že je sledil povratek v dolino. Noge so nas ponesle skozi Dolje in Zatomin do avtomobilov, kjer smo se poslovili in zadovoljni, polni energije, odpravili proti domu.

Zapisala: Vera Selinec