Na povabilo KZA Cerknica smo se člani društva za pomoč v stiski »ZARJA« Lendava dne, 17. junija,  podali na pot in udeležili srečanja društev in klubov »Zveza KZA Slovenije« in počastili proslavo 50. letnice delovanja KZA Cerknica. Da bi popolnili sedeže na avtobusu so se nam pridružili člani društva »Nova pot« Radenci.

Že ob odhodu iz Lendava nas je pričakal prijazen voznik avtobusa, a ob pridružitvi prijateljev iz Radencev je vzdušje postalo prešerno. Tudi vreme nas je uslišalo saj je celi dan bilo zelo primerno. Ob prihodu na cilj do stare Žage na naslovu Vrhnika pri Ložu 39b so nas gostitelji presenetili s svojo dobrodošlico in kasneje poskrbeli za enkratno doživetje. Prav vsi smo bili navdušeni nad naravnimi lepotami kraja. Tisti, ki smo obiskali Križno jamo smo doživeli podzemni svet, tisti pa ki so obiskali grad Snežnik, našo preteklost.

Gostiteljem želimo povedati,da so lahko ponosni na vse, kar so storili za tolikšno število ljudi in izvedbo celotnega srečanja. Hvala vsem, ki ste sodelovali pri izvedbi srečanja, ne bomo vas kar tako pozabili.

 

Zapisal: Božo PONGRAC, predsednik društva »ZARJA« Lendava