Otroci alkoholikov je dokumentarni dosje tolminske rojakinje, Natalije Gorščak, ki je odraščala v družini alkoholika. V dokumentarnem dosjeju skozi pripoved igralke Maje Gal Štromar delno pripoveduje zgodbo o svojem življenju, delno o življenju prijateljice.

Njeno pripoved s svojimi izpovedmi podkrepijo štirje otroci alkoholikov različnih generacij, ob katerih znani strokovnjaki in terapevti s področja odvisnosti Andrej Perko, Christian Gostečnik, Anton Kladnik, Sanja Rozman, Jože Ramovš in Tomislav Kuljiš pojasnjujejo posledice, ki jih ima alkoholizem za otroke in za naslednje generacije.

Na začetku filma nas je nagovorila ga. Natalija Gorščak, nekdanja direktorica RTV, ki predstavi razloge za nastanek filma in iskreno željo, da bi se o zasvojenostih in nasilju v družinah pričelo govoriti odprto in na glas.

Film traja 50 minut, ki zaradi zgodb pripovedovalcev in intervjujev strokovnjakov mine kot bi trenil. Po njemu je sledila kratka razprava na odru z gosti: terapevtko KZA Tolmin ter koordinatorko programov Zveze KZA Slovenije ga. Tejo Kumar, s predsednikom KZA Tolmin in zdravljencem Ivanom Lištrom, s predsednico Društva za zdravo življenje Nova Gorica ga. Lucijo Plahuta v vlogi svojke ter ga. Majo Gorščak, ki je goste intervjuvala. Po kratkem pogovoru z gosti je sledila zakuska in klepet v predverju kinodvorane.

Ko bo film dostopen na spletu vas bomo obvestili, da si ga boste lahko ogledali tudi vi, v kolikor ga ne ujamete v kakšnem izmed naslednjih slovenskih mest.

Več o filmu si preberite tukaj.