Člani društva za zdravo življenje Nova Gorica smo se v soboto, 21. maja, udeležili dvodnevnega izleta na Hrvaško in v Bosno. Glavni cilj našega izleta je bil ogled bisera Like, Plitvičkih jezer

Vožnja, ki je potekala v prijetnem vzdušju ter ob izčrpni in zanimivi razlagi vodiča, je dokaj hitro minila. V sončnem  in poletno toplem vremenu smo uživali v neokrnjeni naravi tega čudovitega parka. Ogled smo začeli pri spodnjih jezerih ter se z ladjico zapeljali čez največje jezero Kozjak. Po ogledu zgornjih jezer nas je turistični vlakec zapeljal do avtobusa. Polni energije in navdušenja smo se zapeljali do Bihaća, kjer smo si naslednji dan ogledali tradicionalno muslimansko pokopališče in đamijo.

Ob vračanju proti domu smo se ustavili v Rastokah. Sprehodili smo se po slikoviti vasici, ki jih imenujejo tudi Male Plitvice. Naravna lepota slapov in narave je tudi tukaj na nas pustila prijeten vtis. Naš zadnji ogled je bilo mesto Bakar, ki je bil nekoč pomembno trgovsko in ribiško središče. Ob prihodu domov smo se zadovoljni in polni prijetnih vtisov razšli z novimi načrti o prihodnjih dogodivščinah.