V soboto, dne 17. junij smo praznovali 50-obletnico delovanja Kluba zdravljenih alkoholikov Cerknica. Prireditev se je pričela ob 13. uri in sicer v »Žagi« v Vrhniki v Loški dolini.

Na srečanju je bilo okrog 180 udeležencev. Prisotnih je bilo kar 16  društev in klubov »Zveza klubov zdravljenih alkoholikov Slovenije« in prijateljskih društev.  Iz Lendave in  Radencev jih je prišlo z avtobusom več kot trideset.

Po kosilu smo imeli ogled Križne jame, gradu Snežnik in kot tretja možnost ogled izvira Obrh in bližnje okolice, s kratko predstavitvijo Loške doline, ki jo je imela Alenka Veber Rihtarjeva. Manjšo skupino je odpeljala tudi na Babno polico, kjer se je odvijala prireditev »Ob košnji«. To druženje, je bila tudi odlična priložnost za promocijo občine Loška dolina.

Uradni del smo pričelo ob 17.30 uri. Prireditev je povezovala gos. Andreja Buh. Povedala je zgodovino delovanja kluba skozi celo obdobje. Imeli smo kratek kulturnim programom, ki so  ga popestrili Ljudski pevci Jezerci ter mlad harmonikaš Žan in pevec Jonatan. Župan Občine Cerknica g. Rupar, je  predsedniku kluba g. Malnarju podaril priznanje. Prisotna je bila tudi ga. Danica Zrim iz Občine Loška dolina, ga. Milena Ožbolt kot prva terapevtka kluba, ga. Ida Turk, predstavnice Zveza KZA Slovenije  in seveda sedanji terapevtki ga. Polona McPartlin in ga. Majda Vrh.

Za spomin smo vsem udeležencem podarili manjši obesek z napisom « 50-let KZA Cerknica,  predsednikom klubov, nastopajočim  in ostalim vabljenim pa večjega  v darilni embalaži. Za manjšo pozornost pa  šopek cvetja.

Za kompletno pogostitev smo poskrbeli člani sami. Kuharska ekipa je poskrbela za kosilo in večerjo, napekli smo pecivo in  poskrbeli za pijačo in kavo.

Sproščeno in prijateljsko druženjem smo nadaljevali ob zvokih Stojana Šparemlek.

 

Zapisal: Predsednik KZA Cerknica Vjekoslav Malnar