Člani DZA Ilirska Bistrica so svoje dogodke strnili v eno objavo. Imeli so res krasen zaključek leta! Čestitke za vse izpeljane aktivnosti ter razstavo vašega člana!

  • Dne, 14. novembra, smo prisluhnili predavanju psihoterapevtke Tamare Povh na temo “Zavedanje za kvalitetno življenje”. Predavanja so se udeležili skoraj vsi člani društva. Vodila nas je skozi proces psihofizičnega samozavedanja, osveščanja lastnih misli, čustev in občutkov, osredotočanja na tukaj in zdaj.
  • 24. in 25. oktobra je bila gostja v dveh skupinah Metka Hribar, mojstrica igranja na gong, tibetanske posode in druge instrumente, ki človeka umirjajo in sproščajo s svojimi vibracijami. Člani društva smo se o blagodejnem vplivu teh glasbil prepričali na lastni koži in sklenili, da bomo mojstrico Metko še kdaj povabili medse.

    Takole je sama predstavila delovanje teh glasbil na človeka: »Vibracije in zvok gonga in pojočih skledic delujejo blagodejno na naša fizična in subtilna telesa. Tendenca vibracij je resonanca z vsem našim bitjem. Ponudijo nam globoko sprostitev, regeneracijo, uvid, dobro voljo, pozitivnejšo naravnanost in zdravje. /…/ Moč zvoka je izredno močna. Živimo v dobi, ko se vsakodnevno dobesedno kopamo v visokih, napornih tonih vseh mogočih naprav. Nezavedno, vendar vztrajno rušijo našo pozornost, imunski sistem, duševni mir in tišino. Tudi zato je dobro, da se vsaj tu in tam prepustimo zvočni kopeli, ki razbremeni napetosti v  telesu in duši.«
  • Pred prihajajočim “veselim decembrom” smo lastnoročno izdelali  božično-novoletne okraske in lepo okrasili novoletno jelko ter našo vitrino. Ob izdelavi in okraševanju smo se prijetno zabavali.

    Na Miklavžev večer nas je obiskal Miklavž osebno. Izmenjali smo si darila in se iskreno poveselili ob hrani in petju. Članek smo že objavili 9. decembra, poglejte in preberite si ga tukaj.
  • Pred novim letom, 23. decembra, smo si privoščili novoletno večerjo. Pogostili smo se v priznani gostilni Kočanija. Bilo nam je lepo. Zaželeli smo si prijetne praznike.
  • Na prvem ponovoletnem srečanju, 3. januarja, smo si v Pavlovčevi galeriji v Ilirski Bistrici ogledali razstavo našega člana – umetnika, ki je ravno po uspešnem zdravljenju ponovno začel likovno ustvarjati in zbral dovolj poguma, da je po dolgih letih spet pripravil razstavo svojih del. Vsi smo bili nad njegovimi stvaritvami izredno prijetno presenečeni in navdušeni. Po ogledu smo se še malo družili in se pogovorili o načrtih za prihajajoče leto.

Svoje dogajanje so povzeli tudi v lokalnem časopisu Bistriški odmevi, kjer so članek zaključili s temi besedami: “Leto 2022 je bilo za delovanje DZA plodno leto, za kar ima največje zasluge terapevtka Jasmin Tomažič, ki je s svojo strokovnostjo in zavzetostjo privedla člane do spoznanja, da lahko k rasti in dobremu počutju zelo veliko prispevajo sami.”