Objavljamo pričetek preventivne akcije “Slovenija piha 0,0”, ki bo trajala od 6. do 12. novembra 2023 ter med 11. in 31. decembrom 2023.

Kot je zapisano na spletni strani Javne agencije RS za varnost v prometu  “Varne meje pitja alkohola ni! Le trezen voznik je varen udeleženec v prometu.”

Na spletni strani “eposavje” piše, da bosta “Ministrstvo za zdravje in Policija letos že osmič izvajala akcijo za manj popitega alkohola in manj opitih voznikov na slovenskih cestah. Med 6. in 12. novembrom 2023 bodo policisti po vsej Sloveniji izvajali poostren nadzor nad psihofizičnim stanjem voznikov, cel november pa bomo skupaj ozaveščali o pasteh prekomernega pitja alkohola ter akcijo zaključili s tradicionalnim koncertom Slovenija piha 0,0.”

Na spletni strani AVP si me drugim lahko preberete: “Policisti bodo v času nacionalne preventivne akcije poostreno nadzirali psihofizično stanje voznikov. Preverjali bodo vsebnost alkohola v izdihanem zraku in izvajali preizkuse s sredstvi za hitro ugotavljanje prisotnosti drog v organizmu. Agencija za varnost prometa in Evropski svet za varnost v prometu v torek, 7. novembra 2023, vabita na mednarodno strokovno konferenco: »Alkoholne ključavnice – evropske prakse in napredne strategije za zmanjševanje vožnje pod vplivom alkohola«.”