Kot vsako leto je naše društvo, dne 18. novembra, priredilo Skupščino, kamor je povabilo vsa ostala društva. Prireditev se je odvijala v Kulturnem domu Šempas. Zelo smo bili veseli velike udeležbe članov iz drugih društev. V programu smo predstavili celotno letno delovanje in uspehe, ki smo jih dosegli. Nagrajeni so bili jubilanti, ki abstinirajo eno leto, pet let ali celo deset let, za kar jim iz srca čestitamo in jim želimo, da pri tem vztrajajo, saj je tako življenje lepše in boljše.

Program nam je popestrila dramska skupina Razor iz Tolmina, ki nas je nasmejala. Navdušil nas je tudi glas dvanajst letne Mikol, ki nam je zapela nekaj lepih pesmi. Tudi Iztok, naš član, nam je zapel nekaj Mlakarjevih pesmi ob spremljavi kitare.

Za naše delo in uspehe so nas nagradile in pohvalile predsednica Zveze KZAS Teja Kumar, naša super terapevtka Maja Cuder in predsednica društva Lucija Plahuta, ki se ji moramo zahvaliti za trud in požrtvovalnost. V veliko pomoč sta ji bila njen mož Janko in hči Ana. Vse skupaj je vodila in povezovala naša Alenka, ki je poskrbela tudi za dekoracijo odra. Nato je sledila dobra večerja. Mize so bile lepo obložene s sladkimi dobrotami, ki so jih pripravile naše gospodinje. Imeli smo tudi izredno bogat srečelov in »šacanje« celega pršuta. Za vse to se moramo zahvaliti našim dobrotnikom, ki so nam podarili kar nekaj dobitkov. Za zabavo in prijetno vzdušje do poznih večernih ur sta poskrbela muzikanta Leo Samec in Robert Nemanič.

Lepo smo se imeli cel večer, z našimi soborci, prijatelji, svojci, saj imamo isti cilj, živeti brez alkohola.

Skupaj zmoremo in se imamo še lepše.

Zapisal: Edi Prinčič