Sobota, 14. oktobra, je bil praznik za vse člane KZA Tolmin, saj smo obeležili 50 let delovanja tega kluba. Dogodek se je odvijal v  Kulturnem domu v Dolenji Trebuši v prijetni družbi drugih klubov, društev, ki so združeni v Zvezo klubov zdravljenih alkoholikov Slovenije.

V lepi, jesensko okrašeni dvorani se je odvijalo spoznavno, kulturno in družabno srečanje.

Poudarjen je bilo smiselnost življenja brez alkohola, koliko korajže, samopriznanja in neomajne volje je potrebno pri hoji na tej novi poti. Posamezniki so dobili tudi priznanja za leta abstinence in rehabilitacije.

Vsi prisotni smo tudi prisluhnili zbranemu, umetniškemu petju dekliške skupine Flance, iz nastopajočih članov kluba smo spoznali naselje Dolenje in Gorenje Trebuše z vsemi njenimi naravnimi znamenitostmi in kulturo. Pomemben dogodek večera je bilo tudi “šacanje” sira in šalama. Tehtali smo kamen ter merili višino obešenih salamov.

Vrhunec večera je bil ples in rajanje ob glasbi Roberta Magajne, seveda smo se nasmejali in razgibali tudi ob plesni igri “manjkajoči stol”.

Da je srečanje izzvenelo bogato, prisrčnom, sproščeno, so bili zaslužni vsi člani KZA Tolmin, zato vsem en velik HVALA. Hvala pa tudi vsem gostom, ki so se srečanja udeležili in počastili obstoj in delovanja kluba KZA Tolmin.

Zahvala donatorjem: sir je donirala Kmetija Kobal, Volče – Matjaž Rutar, salame pa KZ Tolmin – Salamerija Alpija. Sir je s Krnom poslikal Miljko Kutin. Krn je tudi sicer v logotipu KZA Tolmin.

Zapisala: Vera Selinec