KZA Nova brazda Kranj je tokrat organizirala jesenski tabor v Čepovanu, dolini med Banjsko in Trnovsko planoto. V te kraje smo se podali prvič. Odkrivanje Banjske in Trnovske planote je bilo čudovito.

V petek zvečer smo pekli na žaru in imeli manjšo zabavo. Na soboto smo po jutranji telovadbi in zajtrku od naše koče Čepovanke obiskali vrh Kobilica. Prehodili smo skoraj 6 km in se povzpeli na 924 m nadmorske višine od koder je bil prekrasen razgled na julijske alpe in vse do kamniško savinjskih alp. Vrnili smo se do kosila, kjer smo se mastili z odličnim bogračom. Po kavici smo odšli na Lokovec, kjer smo si ogledali cerkev s pokopališčem in kovaški muzej – zelo zanimivo. Po prihodu v kočo nam je novi opazovalec Tadej prikazal preživetje v naravi. Prikazal je postavitev bivaka, ter več načinov, kako se prižge ogenj s kresilom.

Zvečer smo zopet uživali v jedeh z žara, ob polni luni uživali v kostanju pri prijetnem kresu, kjer smo si izmenjavali razne zgodbe in kakšno tudi zapeli.

V nedeljo smo po jutranji telovadbi in zajtrku sedli v avtomobile in se zapeljali do cerkve v Sr. Lokovcu. Od tam smo se povzpeli na najvišji vrh Banjske planote Lašček 1071 m (1,5 ure hoda) od koder je pogled na dolomite in julijske alpe, ter skoraj na vso Slovenijo. Vse skupaj smo prehodili več kot 10 km, s postanki štiri ure.

Po kosilu smo pospravili in polni lepih trenutkov in utrinkov odšli proti domu.

Tabora se je udeležilo 24 članov, veteranov, opazovalcev, ter otrok. Prvič smo imeli na taboru 8 otrok. V soboto se nam je pridružila tudi naša članica s hčerko in dvema vnukinjama, tako da je bilo otrok 10 in so uživali neizmerno, tako da nas je bilo na soboto 28.

Tabore sedaj že nekaj let organiziram s partnerko, lokacije pa se dogovarjam z veteranom Petrom, kateri tudi pripravi program za ves vikend in sem mu izredno hvaležen.

Včeraj na rednem srečanju smo imeli utrinke iz tabora in sem izredno srečen in zadovoljen  s pohvalami članov glede organizacije tabora.

Zapisal: Sašo Strman